Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
KУРСКАТА ДЪГА - МОСКВА-КУРСК - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
7 дни, РУСИЯ, Самолет

 

KУРСКАТА ДЪГА

 

МОСКВА-КУРСК - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

 

Акценти по програмата

Тази екскурзия насочена към хора,които се интересуват от история на 20 век и искат да се докоснат, сами да видят,как най-голямото танково сражение под Прохоровка преобръща хода на Втора Световна война и влиза в история с участие на 15 хиляди танка

Участие празнични тържества –Парад по случай 75 годишнина  от Победа на  Курска дъга – най-голямото танково сражение, което преобръща хода на Втора световна война и влиза и история с участие на 15 хиляди танка.

 

Екскурзия със самолет

 

20.08-26.08.2018 г.

 

20.08.18-1.Ден - Отпътуване 15:25 ч в от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 19:05 ч. - кацане в Москва на летище Шереметиево.Трансфер до хотела.Настаняване.Свободно време в центъра на Москва. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Нощувка.

 

21.08.18-.2Ден -  Закуска.Целодневен сити тур в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва -  Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци  е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града:  Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“,Парк Зарядие с панорамна гледка към Кремл.

 

Вечерта със нощен влак заминаваме за град Курск – град със много военна история.

 

22.08.18. 3 Ден -Пристигаме рано суртинта.Закуска в местно кафе.След освежаване потегляме на обиколка по исторически места в Курск.Настаняване в хотел.Свободно време в центъра на града.Нощувка.

 

23.08.18-4Ден-Закуска.Участие в Тържества –Парад по случай 75 годишнина от Победа на Курска дъга – най-голямо танково сражение, което преобръща хода на Втората световна война и влиза в история с участие на 15 хиляди танка. Вечерта се качваме на влак Курск-Ст.Петербург и Пътуваме през нощта.

 

24.08.18-5 Ден.-Пристигаме в северна столица сутринта .Трансфер от жп гарата до хотела.Закуска.Настаняване,ако има възможност.Среща със екскурзовод на български език и потегляме за панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени.Посещение на църквата „Възкресение Христово, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Свободно време за обяд.Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци.*Вечерна разходка с корабче по р. Нева и каналите – 15 евро. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види.  Завръщане в хотела. По желание и с предварителна заявка посещение на типичен руски ресторант . Нощувка.

 

25.07.18-6.Ден -Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война.Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/.Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът Самсон с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е  Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие.Връщане в Ст.Петербург вечерта.Нощувка.

 

26.08.18-7.Ден.-Закуска.Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан.Пристигаме в Москва следобяд. Трансфер до Летище Шереметиево-2 за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София в 22.10 ч.

 

Цени--1699лв на човек в двойна стая;  

 

Цени след 15.06.18г-1799 лв  на човек в двойна стая.

Доплащане за настаняване в единична стая 200 лв за целият период.

 

Цената включва:

 

·         Самолетен билет София – Москва – София с „Bulgaria Air” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;Летищни такси;

 

·         1 нощувка със закуска в хотел  3***  в Москва, 1 нощувка със закуска в Курск, 2 нощувки със закуски в  4**** в Санкт Петербург;2 допълнителни закуски;2 нощувки във влак 2-ра класа;

 

·         Билет заскоростен  влак САПСАН- по маршрут Санкт Петербург-Москва; 

 

·         Всички трансфери по маршрута;

 

·         Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурсовод по програмата;

 

·         Входни такси за посещаваните туристически обекти - Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва,  Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург;

 

·         Водач – придружител от Валенти7 ЕООД. 

 

 

 

Цената не включва:

 

·         Билети за метро и друг обществен транспорт;

 

·         такси за музеи, неупоменати по-горе;

 

·         Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;

 

·         Медицинска застраховка с общо покриетие 30 000 евро и с включен асистанс – около-22 лв.

 

·         Допълнителни екскурзии:

 

-          Корабче по р. Нева и каналите – 15 евро.

 

-          1 Вечеря в Ст.Петербург-Литературное кафе по меню-25 лв;

 

-          Входен билет-Московски цирк в Москва-42 лв;

 

-          Океанариум в Ст.Петербург-около 20 лв;

 

-          Музей на Фаберже в Ст.Петербург-около 20 лв;

 

-          Музей на Космонавтика в Москва-500 руб.-възрастни,100 руб.ученици и студенти;

 

-          Входен билет –Алмазен фонд-Кремл- при самостоятелно посещение-500 руб.-възрастни,100 руб.ученици и студенти;

 

 

 

Забележка: Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпаване на самолетните билети.

 

Необходими документи за издаване на руска виза:Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя-изготвя се от фирма Валенти 7 ЕООД;  Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

 


гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7