Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Перлите на Швейцария: Цюрих – Люцерн – Санкт Мориц
4 дни, ШВЕЙЦАРИЯ, Самолет

Перлите на Швейцария

Цюрих – Люцерн – Санкт Мориц

3 нощувки; 4 дни със самолет

05.05-08.05.2018


1-ви ден:

Отпътуване от летище София Терминал 1с директен полет на Wizzair – 07:10ч. , пристигане в Базел 09:10ч. Отпътуване с трансфер за хотел в Цюрих през Базел – третият по популярност град в Швейцария, разположен на границата с Германия и Франция. През града протича и река Рейн. Настаняване в хотела в центъра на Цюрих след 14.00 ч.

Сити тур в Цюрих.

 Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Ще  се разходиме по улица „Банхофщрасе“ – основната търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина, наричана „витрината на Европа“; ще посетиме парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепление, както и църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията.Свободно време в центъра на града,възможност да се направи разходка с корабче по Цюрихското езеро.Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Свободно време в Цюрих или по желание целодневна екскурзия в Люцерн. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: Умиращият лъв на Люцерн – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в старата част на град. Свободно време в града-можеме да се насладиме на типично швейцарско ястие-Фондю или ще се качиме на панорамна тераса на хотел Монтана,от където се раскриват уникални гледки към езерото,Алпите и старият град на Люцерн,да се освежиме със чаша ароматно кафе,наблюдавайки яхтено пристанище . Връщане обратно до Цюрих.Нощувка.

3-ти ден:

Закуска.Свободно време или целодневна екскурзия в Санкт Мориц. Отпътуване за Санкт Мориц - курортенград в Източна Швейцария. Намира се в най-големия кантон на страната Граубюнден, единствено в който се говори (наред с немския) ретороманският език романш. Наречен е на св. Мавриций, който е включен в герба на града. Първите сведения за града като населено място датират от около 1137 – 1139 г. Разположен е на северния бряг на едноименното езероСанкт Мориц на 85 км на югоизточно от град Хур и на около 20 км от границата с Италия. Населението му е 5148 души по данни от преброяването през 2008. Санкт Мориц се намира на 6000 метра надморска височина в долината Енгадин в швейцарските Алпи.Едно от местата в Санкт Мориц, които трябва да се видят, е фалшиво готическият в холивудски стил дворец-хотел „Бадрут“ (Badrutt). Но днешните по-дискретни компании са привличани от лишения от външен блясък и показност „Суврета Хаус“, от който се откриват гледки към планините като на коледна картичка. Триумф на приглушения лукс, оттук лесно се стига пеша до талвото на Йохри. Изискано, но новаторско, това е едно от най-добрите места за хранене, разположено в очарователна, характерна за областта Енгадин чифликчийска къща от ХVІІ в. (talvo означава „плевня" на реторомански, древния език на долината Енгадин). Връщане обратно в Цюрих. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска. Ранно освобождаване на хотелските стаи и трансфер до  летище Базел. Директен полет от летище Базел– 09:20 – 12:45ч. пристигане в летище София.

 


ЦЕНА: 399  НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ;

Капаро при записване- 50%


Цената включва:

·         3 нощувки със закуски в хотел 3*, в центъра на  Цюрих;

·         Самолетен билет и летищни такси с включен ръчен багаж до 10 кг-размери -
55 x 40 x 23 см;

·         Трансфер летище – хотел – летище;

·         Туристическа програма на български език;

·         Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

·         Водач от агенцията Валенти7.

 

Цената не включва:

·         Разходи от личен характер;

·         Чекиран багаж до 20 кг;

·         Допълнителни екскурзии:

-Целодневна екскурзия в Люцерн – 69 евро;

-Целодневна екскурзия в Санкт Мориц – 69 евро;

·         Входни такси за посетените обекти.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена!

Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7