Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
КРАСОТИТЕ НА СЛОВЕНИЯ И ХЪРВАТИЯ
7 дни, Хърватска, Автобус

КРАСОТИТЕ НА СЛОВЕНИЯ И ХЪРВАТИЯ

Блед, Постойна яма и Плитвички езера

Загреб, Вараждин, Птуй, Марибор, езерото Блед, Любляна, Постойна яма, Пиран, Порторож, (Пореч*, Ровин*, Пула*), Плитвички езера, Белград

7 дни / 6 нощувки

Автобус

Дати:

03.04.2018, 01.05.2018, 22.05.2018, 04.09.2018, 19.09.2018

1 ДЕН /БУРГАС - СОФИЯ – ЗАГРЕБ/

Отпътуване от района на Бургас в 0.30ч.., Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик срещу допълнително заплащане

Отпътуване от Бургас в 00:30 ч., от София в 06.30ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Пътуване по маршрут: София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в Загреб или в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ВАРАЖДИН – ПТУЙ - МАРИБОР/
Закуска. Отпътуване за хърватския град Вараждин, разположен в близост до река Драва. Първото споменаване на града е в документ от XII в. на унгарския крал Бела III. Градът е бил важна крепост по време на борбата на Унгарското кралство срещу Османската империя. По време на Втората световна война градът е освободен от немската окупация от Първа българска армия през пролетта на 1945 г. Туристическа програма в централната част на града – Театърът, Съдебната палата, Бароковите дворци и крепостта на Вараждин, която днес предтавлява градски музей. Продължаваме към Птуй - пешеходна разходка в централната част: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св. Юри. Отпътуване за Марибор. Пешеходна разходка в центъра на града: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата „Майка на Милосърдието”, Мариборски град. Настаняване в хотел в района на Марибор. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / МАРИБОР – ЕЗЕРОТО БЛЕД – ЛЮБЛЯНА/
Закуска. Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Посещение на средновековния замък на Блед построен върху скала извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрк II на епископ Албуин от Брихен. Продължаваме към Любляна. Пешеходна туристическа програма в центъра на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време за самостоятелна разходка, желаещите могат да се качат до крепостта Люблянски град. Настаняване в хотел в района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА ЯМА – ПИРАН – ПОРТОРОЖ/
Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна яма - най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. C. Това е единственото място в света, където подземият пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 10 °. Посещение на замъка Предяма - царуващ над околния район, недалеч от пещерата Постойна, в идиличното селце Предяма. Тази великолепна, мистериозна и непревземаема крепост вече повече от 800 години е кацнала върху вертикална 123-метрова скала. Запазения пещера-замък ще ви запознае с уникалната строителна техника и изобретателност на хората от Средновековието, които са търсели безопасно убежище и са го намерили точно на входа на пещерата. Продължаваме към крайбрежието на Адриатическо море, с разглеждане на словенския град Пиран. Името на града се смята, че произлиза от гръцката дума “pyrranos”, която значи „червено” – поради множеството камъни с червеникъв цвят в околността. Друга версия за името е от гръцкото „pyros”- огън, свързано с древния фар, който се е намирал на ръба на издължената към морето скала при Пиран. Разглеждаме главния площад Тартини, сградата на Общината, Съдебната палата и Францисканския манастир. Настаняване в хотел в района на Порторож. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /ПОРТОРОЖ – ПОРЕЧ – РОВИН – ПУЛА – ПОРТОРОЖ/
Закуска. Свободен ден или по желаение допълнителна екскурзия до полуостров Истрия:
Отпътуване за Пореч. Туристическа програма в старата част на града: площада на Свободата, Северната, Кръглата и Пентагоналната кули, Базиликата на архиепископ Евразий от 6 век /най-важната забележителност на града, включена в списъка за световно културно наследство на UNESCO/, площад Марафор, Римската къща, Готическата къща, Къщата на Двамата Светии.
Продължаваме към Ровин. Туристическа програма в централната част на Ровин с посещение на църквата Св.Еуфемий /светеца патрон на града/.
Отпътуване за Пула. Туристическа програма в историческата част: Амфитеатъра, вратата на Херкулес, Римската арка, Кметството, храма на Август. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН /ПОРТОРОЖ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – БЕЛГРАД/
Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера (UNESCO) - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица”. Обиколката на езерата продължава около 3 часа. Продължаваме към Сръбската столица – Белград. Настаняване в хотел в Белград. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / БЕЛГРАД – СОФИЯ – БУРГАС/
Закуска. Панорамна обиколка в Белград: Народното събрание, улица Теразийе, площад Република, Калемегдан, Нови Белград, хълма Дединйе, църквата Св.Сава. Посещение на крепостта и парка Калемегдан, намиращ се на десния бряг на река Сава при вливането и в река Дунав. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта и в Бургас късно през нощта.

 

 

Пакетна цена:

Човек в двойна стая

трети възрастен в стая

единична стая

дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)

 695лв.

 675 лв.

 925 лв.

 635 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*6 нощувки, 6 закуски и 6 вечери в хотели 3* (1 в района на Загреб, 1 в района на Марибор, 1 в района на Любляна, 2 в района на Порторож и 1 в Белград)
*транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
*водач от фирмата организатор
*екскурзоводски услуги
*подробна историческа и географска информация по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-входни такси и билети за туристически обекти:  комбиниран билет за посещение на пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 26 евро; входен билет за Плитвички езера - извън летния сезон: за възрастен 130 kn., за деца до 18г. 70 kn; от 01.07 до 31.08: за възрастен 250 kn, за деца до 18 г. 110 kn.; Пула-Амфитеатъра в Пула – 50kn; храма на Август – 10kn; подземните тунели Zerostrasse – 15kn
Пореч - Евразиевата базилика – 40kn;)
-допълнителна екскурзия до Пореч, Ровин и Пула – 20 евро на човек ( при група от минимун 30 човека)
-групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец – 10 лева на човек за лица до 64 г.; за лица от 65 до 70г. - 13 лева; от 71 до 75г. – 15 лева; от 76 до 85г. – 20 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
-доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, Пазарджик – 25 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.


гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7