Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
АВТОБУСНИ ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ
ПОЧИВКИ СЪС САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
ПОЧИВКИ С АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ СЪС САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ С АВТОБУС
БЪЛГАРИЯ С АВТОБУС
ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ
НАД 55 ГОДИНИ И ПРИЯТЕЛИ
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ
СКИ ПОЧИВКИ
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ И ВЕЛИКДЕН
КАРНАВАЛИ
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА
Програми за училища
Голф
Екстремен туризъм
Екзотични сватби
Сафари
Езикови курсове
Застраховки
Специални интереси
Превод и легализация
Самолетни билети-ниски цени
  
Азербайджан-перла на Изтока и древността, Баку - столица на огъня
8 дни, Азербайджан, Самолет

Азербайджан

Перла на Изтока и древността

Баку - столица на огъня

 

Дати:   18.09-25.09.18

 

Акценти:

Огънят е в основата на всяка легенда за богатата столица на Азербайджан – Баку. Тази перла на Каспийско море е сред най-старите градове на петрола и до днес се развива именно благодарение на необятните залежи от черното злато. Гербът й представлява три факела на фона на морските вълни. Азербайджан отдавна е наричан Страна на огньовете. В момента Баку преживява втория си петролен разцвет. Първият е бил преди повече от 100 години. В края на ХIХ в. откриването на богати залежи от черното злато донесло огромни пари в града. Влиятелни западни семейства, като Ротшилд и братята Нобел, се заселили в Баку, за да участват в модернизирането на петролопроводите, танкерите и рафинериите. Те били първите петролни барони, които си построили в селището великолепни вили. Много от тези къщи днес са грижливо реставрирани и превърнати в музеи. Баку е и крупен културен център не само в Азербайджан, но и в целия Изток. Тук за пръв път в мюсюлманска страна е вдигната завесата на национален театър, прозвучала е опера, издаден е първият вестник и др. Затова милиони туристи от цял свят идват всяка година, за да видят този богат на всичко Град на огъня.

 

Програма:

 

ДЕН 1

 

 Полет от София за Баку в 11:55 ч. Пристигане в 16:05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване. Нощувка. 

 

ДЕН 2

 

Закуска в хотела. Пешеходна екскурзия в Стария град „Ичери Шехер”, Крепостните стени, Портите на града «Гоша гала гаписи», Двореца на шаховете на Ширван (15 век), Девичата кула (12 век), Керван Сарай, Замъкът Синик Гала, средновековните бани, Музея на миниатюрната книга, занаятчийски ателиета, антикварни магазини. Тази част на Баку е най-интересна и наситена с архитектурни и исторически паметници. Територията на Ичери Шехер заема 22 хектара, половината от общата площ на Баку. Ще имате уникалната възможност да се разходите по крайбрежния булевард с кабинковия лифт. Разходка по улица Низами (бивша търговска улица).

Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН 3

 

Закуска в хотелаПосещение в Янардаг. Янардаг (горящата планина Янар Даг ) е естествен вечен пламък, изгарящ от древни времена . Пламъкът на метеориите е около десет метра широк и се изкачва по  билото на Янардаг - варовиков хълм, разположен на 27 километра северно от Баку, на полуостров Ассерон в Каспийско море в село Мехем мед в подножието на хълма. Днес в света има малък брой такива естествени източници на изгаряне на газ, повечето от които са в Азербайджан. Естественият вечен огън на Янардаг е причинен от изтичането на запалим природен газ от голямо поле близо до полуостров Ачисх.  Ясно е, че тези пожари се виждат привечер. Такива светлини са обект на поклонение на поддръжниците на зороастризма .Пожарът, излъчван от планината Джандард, не престава да гори. Потоците на Янардаг, са  известни като Янар Булак: "изгарящи източници".  Пламъкът излиза от дупки в пясъчните образувания в основата на перваза под хълма. Освен Янардаг, Тук се намира  и храмът Атеша, който е религиозно място на зороастризма.  Нощувка

 

ДЕН 4

 

Закуска в хотела. Напускане на хотела.Екскурзия до Габала. (Екскурзии по пътя към Шемаха "Седем купола")Габалинският район е един от най-красивите в Азербайджан и винаги е привличал много туристи.

Със своята 2000 годишна история Габала е най-старият град в Азербайджан. В продължение на 600 години той е бил столица на древната Кавказка Албания, както се споменава в писанията на историците от І в. По-късно в арабски източници Габала е наречен Хазар. Градът е разположен в Шаки – Закаталска област, почти на границата с Дагестан и Грузия. В околностите му има много исторически и архитектурни паметници. На разстояние от 15 км се намират руините на древния град, който е на около 2000 години. Районът е богат на орехови и кестенови гори на около 500 годишна възраст. Цъфтящите на пролет кестени са уникална гледка. Последователно Габала е бил част от Ширваншахското ханство. През дългата си история градът многократно е бил подложен на опустошителни нашествия. Въпреки това Габала е съхранил останки от своето културно минало. Най-интересните открития – древни съдове, оръдия на труда, занаятчийски инструменти, бижута и монети, открити при разкопките на древния град, могат да се видят в градския музей.Отпътуване за Лахич . Селището е забележително място в Азербайджан със своите автентични занаятчийски традиции, особено свързани с медта. Килимите на селото също са добре познати в Азербайджан и Южен Кавказ. Лахич има стара канализационна система (някои експерти твърдят, че е построена преди 1000 - 1500 години). Поради честите земетресения местните хора са разработили сложни и автентични строителни техники. Връщане в хотела в Габала . Нощувка

 

 

ДЕН 5

 

Закуска в хотела.  Отпътуване за езерото Нохургел. Посещение на зимния курорт Туфандаг.Този развлекателен туристически курорт, който има всички благоприятни условия за отдих, се намира на около 4 км от град Габала. Целта на зимния курорт Туфандаг е да развива планински туризъм в страната , както и да осигури почивка за местните и чуждестранни туристи на високо ниво през цялата година. Нощувка

 

ДЕН 6

 

Закуска в хотела .Освобождаване на хотела. Трансфер до Баку.Пристигане, настаняване в хотел в Баку . Свободно време. Посещение на търговски център.Нощувка в хотела.

 

ДЕН 7

 

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка в столицата. Нощувка

 

ДЕН 8

 

Закуска .Освобождаване на хотела. Трансфер до летището.Пристигане в България.

 

 

Пакетна цена: 999 лв на човек в двойна стая

 

Цената включва:

·         Самолетен билет София – Баку - София, директен полет

·         Цената на самолетния билет е калкулирана на 150 евро. При повишение на цената на самолетния билет се повишава и цената на екскрзията.

·         Летищни такси

·         1 ръчен багаж до 10 кг. 

·         Транспорт по горепосочената програма и всички екскурзии

·         5 нощувки със закуски в Баку в хотел 4*,

·         2 нощувка със закуски в Габала в хотел 4****,

·         Туристически обиколки и всички трансфери, според горепосочената програма

·         Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местни екскурзоводи на руски език

·         Водач от фирмата

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

·         Консулска такса за издаване на виза за Азербайджан: 35 евро = 70 лв

/заплаща се задължително/ 

 

·         Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: 50 долара

/събират се предварително от водача на групата/ 

·         Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

 

 

 


Необходими документи за пътуване: 

·         Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България

·         За Азербайджан е нужна туристическа виза, Туристическата агенция съдейства за получаването на визата /попълване на визова анкета и т.н./, получава се в рамките на 5 работни дни.


Полезна информация: 

·         1 лв = 0.90 азербаджански манат

·         Часови пояс: два часа разлика.

·         България 12:00 часа – Азербайджан 14:00 часаУсловия за резервации: 

·         Депозит: 50% от пакетната цена при записване

·         Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаванегр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7