Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ГЪРЦИЯ: КАСТОРИЯ - остров Свети Ахил - ЕДЕСА
3 дни, Гърция, Автобус

ГЪРЦИЯ: КАСТОРИЯ - остров Свети Ахил - ЕДЕСА
София - Кастория- остров Св. Ахил - Едеса-София


3 Дни/2 Нощувки

Цена 195 лв.

Дати:
03.03-05.03.2018 г.

 

 

Град Едеса / Воден / -наричан още Град на водите, заради многобройните канали опасващи града е един от най-красивите градове в северна Гърция. Разположен е на високо плато, а в центърът му в прекрасен парк се разкриват фантастични гледки към водопадите образувани след силно земетресение най високият от които е 70 метра.
Град Кастория / Костур / – един изключително живописен град разположен върху полуостров на Костурското езеро / Орестиада / обявено за природен резерват. Град съхранил в голяма степен своето минало – 74 византийски църкви, старинни къщи с оригинална архитектура. Както в миналото, така и днес той е един от най-големите производители на кожени изделия в Гърция. Привлича с красиви и елегантни магазини и многобройните заведения пръснати по бреговете на езерото.
Остров "Свети Ахил – малко островче насред Малкото Преспанско езеро свързано със сушата с понтонен мост с дължина около километър. Живописни гледки към езерото; съхранени руини на старинни църкви градени още по времето на цар Борис, между които и тази, в която преди години бе открит гробът на българския цар Самуил.

Програма:
1 ден
Отпътуване в 7,00 ч. от София, стадион „Васил Левски“ по маршрут: София -Кулата - Кастория (Костур). Пристигане, настаняване в хотела. Посещение на Византийския музей, Акропола, крепостта на Юстиниян и 4 - 5 от най-старите черкви от 9- 10 век. Разглеждане на стария град Костур с калдъръмените улички със старинните църкви – византийски и старобългарски и прочутите възрожденски къщи от 18 и 19 век. При възможност разглеждане на църквата „Свети Архангел Митрополитски” построена през 10 век и съхранила портретите на цар Михаил II Асен и неговата майка Ирина Комнина; площад Омония и др. Завръщане в хотела, нощувка.


2 ден
Закуска. Отпътуване за остров Свети Ахил на Малкото Преспанско езеро. Разглеждане на базиликата Свети Ахил, където е погребан Цар Самуил. Свободно време за обяд на брега на Преспанското езеро. Отпътуване за манастирът „Света Богородица Мавротица”. Разглеждане на черквата от 10 век носеща името "Богородица Мавротица". По желание разглеждане пещерата на Дракона и разходка с корабче по Костурското езеро. Връщане в хотела, нощувка.

 

 


3 ден
Закуска. Отпътуване за Едеса разглеждане на красивите Воденски водопади и забележителностите на стария град Воден, по желание посещение на музея на водите, свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Настаняване в хотел "Анесис" в центъра на Кастория
http://www.anesishotelkastoria.gr

ЦЕНА:
195 лв на турист в двойна и тройна стая
240 лв на турист в еденична стая
155 лв на дете до 12 год. с двама възрастни в стая;

Цената включва:

 

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки и 2 закуски в хотел "Anessis", Кастория;
  • медицинска застраховка /има доплащане за застраховката за лица над 65 г – 5 лв, над 80 год - 10 лв/;
  • екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

 

  • Входни такси и билети за музеи и мероприятия по желание
  • Вечеря в таверна

 

Допълнителни мероприятия:
1.Разходка с корабче по езерото "Кoстур" : 10 евро /само през летния сезон
2.Вход за "Пещерата на Дракона" : 10 евро

(заявяват и се плащат в офиса на фирмата или по банков път)

 

Информация за хотела:
Хотелът е разположен в центъра на града.Той има несравнимо предимство за посетителите, които искат да се скитат из града, без да използва кола. Хотелът малък, но функционален и е ремонтиран наскоро. Обслужващия персонал е готов да предложи на своите клиенти най-доброто гостоприемство. Във всяка стая има : климатик, мини-бар, телевизия, телефон ,сешоар, електронен сейф, безплатен безжичен интернет и балкон.

При записване се внася 100 лв, пълно плащане до 20 дни преди тръгване.
Записването става със задграничен паспорт или лична карта. За ненавършилите 18 год, пътуващи с един родители или друг придружител е необходима нотариално заверена декларация-оригинал и копие. Плащането се извършва в брой в офиса или по банков път.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7