Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
АВТОБУСНИ ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ
ПОЧИВКИ СЪС САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
ПОЧИВКИ С АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ СЪС САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ С АВТОБУС
БЪЛГАРИЯ С АВТОБУС
ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ
НАД 55 ГОДИНИ И ПРИЯТЕЛИ
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ
СКИ ПОЧИВКИ
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ И ВЕЛИКДЕН
КАРНАВАЛИ
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА
Програми за училища
Голф
Екстремен туризъм
Екзотични сватби
Сафари
Езикови курсове
Застраховки
Специални интереси
Превод и легализация
Самолетни билети-ниски цени
  
Великолепие на Русия МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
8 дни, РУСИЯ, Самолет

Великолепие на Русия

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

30.08-06.09.2017

30.08.17-1.Ден - Отпътуване 15:25 ч в от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 18:10 ч. - кацане в Москва на летище Шереметиево.Полет продължава 2,5 часа. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела.  Настаняване в хотел Космос 4*. Нощувка.

31.08.17-2Ден -  Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Москва – внушителна , невероятна смесица от култури, история с противоречиви интереси, националности и цветове, украсени с типичната руска веселост.Историческият център на Москва -  Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци  е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града:  Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“. Свободно време за обяд.Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на Княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са  най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.  

Посещение на Московски цирк*-вечерно представление.

Връщане в хотеласградски транспорт-метро. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“.  Нощувка.

01.09.17-3 Ден -Закуска в хотела.Участие в откриване на първи учебен ден в едно от московските училища.

Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Свободно време за обяд. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Привечер ще се качиме на най големият небостъргач в Московското бизнес сити, 58 етаж,за да се насладим на завладяващата гледка на вечерна столица и да направим великолепни снимки. Връщане в хотела.Свободно време.Посещение на ВДНХ. Нощувка.

02.09.17-4 Ден - Закуска в хотела. трансфер до жп.гара в Москва,Отпътуване за Санкт Петербург със високоскоростен влак-Сапсан-пътуване ще продължи 4 часа с скорост 250 км.в час.Пристигане в Санкт Петербург. Среща със екскурзовод на български език и потегляме за панорамна обиколка на Санкт Петербург,по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад,  Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“.  Трансфер до хотел Невский берег 3*,настаняване в хотела.Нощувка.

03.09.17-5 Ден.Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. 
Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види.  Завръщане в хотела. По желание и с предварителна заявка посещение на типичен руски ресторант . Нощувка.

04.09.17-6 Ден -Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът Самсон с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е  Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие.

На връщане за Ст.Петербург ще минем и през Лицея,в който учил А.С.Пушкин.Свободно време за снимки.

05.09.17- 7 Ден -Закуска .Посещение  на къща-музей А.С.Пушкин.След това ще се отправиме към Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки.Свободно време в центъра на града. Нощувка.

06.09.17- 8Ден -Закуска.Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан.Пристигаме в Москва след  обяд.

Трансфер до Летище Шереметиево-2 за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София в 22.10 ч.

Цени-Рани записвания до 31.05.2017г.-1899лв на ученик в двойна стая;

Цена-1999лв.-на възрастен в двойна стая;  

Доплащане за настаняване в единична стая 300-лв. за целият престой;

Плащане може да бъде на 3 вноски:

до 31.05.2017г. -500 лв;   до 30.06.2017г. -500 лв;   31.07.2017г. -899/999 лв.

Цената включва: Самолетен билет София – Москва – София с „Bulgaria Air” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;Летищни такси;3 нощувки със закуски в хотел  Космос  4*  в Москва или подобен и 4 нощувки със закуски в хотел Невский берег 3* или подобен в Санкт Петербург;Билет заскоростен  влак САПСАН- по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;Разходка с корабче в Санкт Петербург;  Всички трансфери по маршрута;Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурсовод по програмата;Входни такси за посещаваните туристически обекти - храм “Василий Блажени“, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва, Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург; Небостъргач в Московското бизнес сити.Входна такса в лицей в Пушкино и къща-мъзей на А.С.Пушкин в Ст.Петербург.

Цената не включва:Разходи от личен характер; Виза за Руската Федерация- 119 лв; Билет в Московски цирк-около 15 евро;Входен билет в Оръжейната палата-около 10 евро;При ползване на метро-билет около 1 евро.

Допълнителни условия: Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпаване на самолетните билети.

Необходими документи за издаване на руска виза: Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;  Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7