Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ШВЕЙЦАРИЯ ЖЕНЕВА-ЛОЗАНА-МОНТРЬО
4 дни, ШВЕЙЦАРИЯ, Самолет

ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРСКАТА РИВИЕРА

ЖЕНЕВА-ЛОЗАНА-МОНТРЬО

/3 нощувки; 4 дни; със самолет/

04.05-07.05.2018

Не, Женева не е столицата на Швейцария, както може би си мислите. Този шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро, всъщност е третият по големина в Швейцария и има зашеметяващо международен пулс.
Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, Женева е заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията. Интерес представляват Фонтанът в езерото - най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата "Сен Пиер" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът "Брунсуик"; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; островът на Жан-Жак Русо.

1-ви ден:04.05.2018

Отпътуване от летище София Терминал 1 в 13:55 ч. Пътува се с директен полет до Женева с полет на Wizzair;  Настаняване в HoteldesHorlogers***, който се намира  на 3 минути пеша от много от водещите производители на часовници в Швейцария. Хотелът разполага с колекция от старинни часовникарски инструменти и предлага безплатен Wi-Fi. Стаите включват телевизор с плосък екран, минибар и баня. На по-малко от 5 минути пеша има голям обществен парк и множество магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време.
Нощувка.
2-ри ден:
05.05.2018

Закуска.Сити тур на Женева.Посещение на някои от ключовите интересни за туристи места в Женева: Женева е съвсем по швейцарски подредена, спретната, с цветя, с езеро и огромен фонтан – истинска европейска приказка, която очаква да бъде открита. Тя си има по-сериозна страна с многобройните седалища на международни организации, както и по-романтична – на брега на Женевското езеро и по уличките на стария град. Разходка с корабче из Женевското езеро –Включена в цената.
Часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; Катедралата "Сен Пиер"; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, островът на Жан-Жак Русо.Свободно време в центъра на града.
Нощувка.
3-ти ден:
06.05.2018

Закуска.Свободно време в Женева или целодневна екскурзия –Перлите на Швейцарската ривиераЛозана–Веве–Монтрьо-замъка Шато де Шийон.
Лозана. Разположена на северният бряг на езерото, тя е 5-та по население сред градовете в Швейцария. Там се намира и централата на международния олимпийски комитет. Време за разходка. Туристическа програма в Лозана до обяд. Пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей.
Отпътуване за Веве – дома на шоколадите, седалище на гиганта Нестле, основан в града през
  1867, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие.
Пътува се с местен влак.Продължаваме нашето пътуване.Посещение на най – впечатляващия и най – често сниманият замък в Швейцария Шато де Шийон Той се счита за една от най-важните реликви от миналото на Швейцария. Намира се между Монтрьо и Веве, замъкът е наистина интересна гледка и е на мястото на малка крепост, която се е използвала от охраната на важен търговски път за Италия през прохода Сен Бернар. Свободно време . Продължаваме своето пътуване за Монтрьо - перлата на Швейцарската ривиера,разположен на източния бряг на Женевското езеро. Оживен курорт на Швейцарската ривиера и важен културен център - предлага богата програма от културни развлечения - концерти, вариетета, балове;
  В града се намира и паметника на Фреди Меркюри,който ще посетиме. Връщане в Женева, като транспорта отново ще бъде извършен с местен влак.Нощувка.
4-ти ден:
07.05.2018

Закуска.Свободно време в Женева.Освобождаване на хотелските стаи до 12.00 ч. Свободно време и придвижване към Женевското летище.
21:10 ч. полет за София.
00:35 ч. кацане на летище София.

 

ЦЕНА на ранни записвания до 15.03.2018: 699 лв. НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ;


Цената включва:


Самолетни билети София - Женева – София  с полет на Wizzair;

3 нощувки със закуски в хотел  3***в Женева;

Разходка с корабче из Женевското езеро;
Застраховка Мондиал Асистънс  ;
Безплатен билет за градски транспорт в Женева през цялото време на престоя;
Туристическа програма на български език;
Водач от агенцията Валенти7;

 

Цената не включва:


Целодневна екскурзия – Перлите на Швейцарската ривиера-Лозана-Веве-Монтрьо-замъка Шато де Шийон и транспорт до изброените градове и билет за замъка Шато де Шийон-
85 CHF;
Туристическа такса
Citytouristtax: 3.30CHF на ден

Трансфер


Информация за музейни такси:


• Жeнева - Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 5 CHF,
• Мезон Тавел – безплатно, деца до 18 г. – безплатно; -Музей на изкуството и историята – безплатно, разходка с корабче из Женевското езеро - 19.00 CHF, деца до 16 г. – 10 CHF;
Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана (Старият Епископски дворец): 8 CHF, ученици и деца под 16 г. – безплатен;
• Монтрьо – Шато де Шийон - вход за възр. – 12.50 CHF, деца 6-16 год. – 6.00 CHF, студ. и пенсионери – 10.00 CHF, за групи от мин. 20 тур. – 10.00 CHF;
• -Вадуц - влакче във Вадуц – 8 CHF – при група от 20 туриста, индивидуален билет 10.50 CHF, деца до 16 г. – 5 CHF
Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена!гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7