Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
о. Тасос-Гърция С полъх от Егейско море
3 дни, Гърция, Автобус

 

Празнична програма о. Тасос- Гърция

 

С полъх от Егейско море

 

22.09-24.09.2017

 

Автобусна екскурзия с екскурзовод на български

 

3 дни/ 2 нощувки

 

 

 

1-ВИ ДЕН: 22.09.2017София – Кавала – о. Тасос

 

Отпътуване от София в 7:00 часа от Руски паметник ,по маршрута -Гоце Делчев- Драма – Кавала.В  град Кавала пешеходна туристическа обиколка на града: църквата "Св. Богородица", Пристанището; родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови – о.Тасос. Пристигане на острова. Настаняване в Sunny hotel Thassos/ или подобен,който се намира в близост до плажа в селището Хриси Амудиа. Нощувка.

 

2-РИ ДЕН: 23.09.2017о. Тасос

 

Закуска, свободно време или по желание - Обиколка на о.Тасос. Посещение на Манастир ’’Св.Архангел Михаил’ -  построен върху скала над морето в югоизточната част на Тасос, между Астрис и Алики. Основаването му датира от 13 век и е най-големият манастир на острова, привличащ много туристи не само заради старата църква и музей, а и заради красивите градини с изглед към морето. Най-ценната част от колекцията на малкия музей към манастира е парче пирон от разпятието на Исус Христос. Манастирът е женски и монахините следят стриктно посетителите да спазват дрес кода - дълги поли и покрити рамене за жените и дълги панталони за мъжете. Ако не сте подходящо облечени, ще ви дадат дрехи на влизане в манастира! Старата столица на острова- гр.Панагия -самобитно балканско градче с посещение на фабрика за студено пресован зехтин. Посещение на фабрика за златни и сребърни накити, които се произвеждат само на острова. Вечерта - по желание вечеря в рибна таверна на брега на морето. Нощувка.

 

3-ТИ ДЕН: 24.09.2017о. Тасос – Драма - София

 

Отпътуване за България.Кратка почивка в град Драма с посещение на църква ‘Света Варвара’. Град Драма е известен с „Изворите на св. Варвара”, намиращи се в центъра на града. На тяхно място в стари времена е имало храм, посветен на светицата, разрушен от турците, които искали да построят джамия. Тогава по чуден начин Бог попречил на кощунството – от разрушения храм започнала да избликва вода и се образували днешните, свързани едно с друго езера и извори. Руините на стария православен храм останали на дъното. В навечерието на празника на св. Варвара, има обичай, всяко семейство в Драма да изработва малко корабче или лодка, в които поставят запалена свещ, и ги пускат във водите. Така във вечерния мрак по езерните води плуват стотици светещи пламъчета - символично запалени свещи в покрития от езерните води стар храм. Пристигане в България вечерта.

 

ЦЕНА: 179 лв на човек в двойна стая

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

          Транспорт с комфортен автобус;

 

          2 нощувки в хотел 3*на о-в Тасосс включени 2 закуски;

 

          Пешеходна разходка в Кавала;

 

          Пешеходна разходка в Драма и посещение на църква ‘Света Варвара’;

 

          Фериботни билети в двете посоки;

 

          Застраховка "Защита при пътуване" на Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро.

 

 

 

ЦЕНАТА  НЕ ВКЛЮЧВА: 

 

·         Обиколка на о.Тасос, с посещение на традиционна фабрика за производство на зехтин, манастира "Св. Архангел Михаил" и столицата Лименас – 10 евро;

 

·         Вечеря в рибна таверна на брега на морето-рибно меню и 1 напитка-15 евро;

 

·         Входни такси за посещаваните обекти по маршрута;

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

  • Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
  • Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи!

 

 

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

 

  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

 

За да направите резервация е необходим депозит 30 % или пълно плащане.

 

Заплатения депозит е невъзвръщаем.
Доплащането трябва да се направи до 20 дни преди отпътуването.
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7